ΣΥΡΟΥ ΜΠΕΣΣΥ

ΣΥΡΟΥ ΜΠΕΣΣΥ

Εικαστικός Χαράκτρια
http:bessysyros.com / syrosv@gmail.com

image description

Πτυχιούχος Ανθρωπιστικών Σπουδών Ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Σπουδάστρια στο ΑΠΘ Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Χαράκτρια – εικαστικός, γεννημένη στο Μόντρεαλ του Καναδά. Συμμετοχή σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες του Εξωτερικού από το 2006 μέχρι σήμερα.
Πτυχιούχος Σπουδών Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, με έδρα Πάτρα και Φοιτήτρια Καλών Τεχνών στο ΑΠΘ Θεσσαλονίκης, κατεύθυνση χαρακτικής, με καθηγητές τους κ.κ. Γιανναδάκη Μανόλη – Μπελημπασάκη Γιάννη και κα Ηλιοπούλου Κριστιάννα.
Μέθοδος χάραξης βαθυτυπίες, ακουατίντα, λινόλεουμ, οξυγραφίες, μικτές τεχνικές, ξυλογραφίες, ξηρή χάραξη, φωτοχάραξη, μεταξοτυπίες. Έργα της μπορείτε να βρείτε στην Δημοτική Πινακοθήκη Γόννους Λάρισας, στην πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονίκης και στην πινακοθήκη του Μουσείου
Τεχνών Κοζάνης και σε προσωπικές συλλογές. Το έργο της αποτελεί μια διαλεκτική «γέφυρα» που ενώνει στοχαστικά τον νού, τον εσωτερικό με το αισθητό κόσμο και την πραγματικότητα. Γίνεται μια προσπάθεια σύλληψης νέων αθέατων παραμέτρων, δίνοντας μια νέα διάσταση στην αντίληψη του κόσμου. Ο χώρος σύνθεσης ανήκει τόσο στη σφαίρα του γνώριμου όσο και του ανοίκειου.
http:bessysyros.com
Fb & Instagram : Bessy Syros
e-mail: syrosv@gmail.com


Έργα

image description woodcut, "the path", 70x45cm
image description etching, aquatint, "dont' turn the page", 35x45cm
image description etching, "la grande Bellezza", 50x70cm
image description χαρακτικό ακουατίντα, "Τι περιμένετε?", 30χ45χεκ
image description Photoecthing, "it' s havy". 40x50cm