ΔΡΑΚΟΥ ΝΙΚΗ

ΔΡΑΚΟΥ ΝΙΚΗ

image description

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ερμούπολη. Θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου να ζωγραφίζει. Κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Σπουδών και Διοίκησης από το τμήμα ΝΟΕ του ΑΠΘ καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου από το ίδιο τμήμα.

Εργάστηκα στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης για 9 χρόνια. Στη συνέχεια πέρασα στον ιδιωτικό τομέα, όπου εργάστηκα στον βιομηχανικό σχεδιασμό κεραμικών αντικειμένων και οικιακών και διακοσμητικών αντικειμένων από διάφορα υλικά. Παράλληλα εργαζόμουν στην επιμέλεια και παρουσίαση διακοσμητικών αντικειμένων σε εμπορικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα με τις σπουδές μου παρακολούθησα σεμινάρια πάνω σε διάφορες τεχνικές, όπως μπατίκ, μεταξοτυπία, χαρακτική, αγιογραφία, πηλό, με τις οποίες κατά καιρούς, πειραματίστηκα.

Μαθήτευσα  σε εργαστήρια γυναικών ζωγράφων της πόλης μας. Από το 2012 ασχολούμαι αποκλειστικά με την ζωγραφική. Με ενδιαφέρει πολύ η συνδιαλλαγή μέσω της ζωγραφικής με τον κόσμο της ιδιαίτερης πατρίδας μου και το θέμα «χρόνος», όπως αποτυπώνεται μέσα από παλιά αντικείμενα (παιγνίδια) που ξυπνούν μνήμες…

Έχω πάρει μέρος σε πολλές  ομαδικές εκθέσεις και έχω επτά ατομικές.

Είμαι μέλος του ΣΚΕΤΒΕ από το 2020.


Έργα

image description «Χρόνος >>-Λάδι σε μουσαμά -45Χ35 εκ.- 2017
image description «Φόβος» -Λάδι σε μουσαμά -30Χ60- 2023
image description «Νεωριο»- Λάδι σε μουσαμά- 60Χ20 -2023